Over
Comeback

Met Project Comeback gaan Nederlandse topsporters het welzijn van jongeren een boost geven. Sporters bewijzen dag in dag uit dat ze sterker kunnen terug komen na tegenslag en hebben vaak een lange weg afgelegd om te komen daar waar ze nu zijn. Dat is vaak een weg met hoge pieken en diepe dalen. Sporters komen als geen ander momenten tegen dat ze het niet meer zien zitten of dat ze somber zijn. Ze kampen met problemen thuis, druk vanuit huis of vrienden en andere tegenslagen.Wat sporters verenigt is toch de wil vinden om door te gaan. En die getoonde wil gaan wij inzetten om somberheid bij jongeren tegen te gaan zodat jongeren weer durven dromen, deze dromen gaan najagen en weer durven te leven.

Project Comeback is een programma met on- en offline activiteiten die focussen op inspiratie, tips en mogelijkheden. Met een team van experts op het gebied van jongeren, coaching en training bieden we gratis activiteiten aan voor jongeren tussen de 13-24 jaar. Deze activiteiten zijn gericht op het wel zijn van jongeren met de thema’s: persoonlijk, werk & opleiding, sociale contacten, lichamelijke en mentale gezondheid. De online sessies worden via YouTube, Instagram (live) en het Project Comeback platform gestreamd en verspreid. De offline sessies vinden veelal verspreid in het land plaats.

Onze missie

Onze missie is om ervoor te zorgen dat Nederland in 2035 een generatie heeft ‘afgeleverd’ die tegenslag overwonnen heeft, en waar met jaloezie en inspiratie naar gekeken wordt. Een generatie die sterker is geworden dan ze voor corona was.

Initiatiefnemers

Project Comeback is een initiatief van Helden en mede dankzij bijdragen van de Gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Leiden, Arnhem, Helmond, Haarlemmermeer en Breda tot stand gebracht. Jongerenorganisatie Streetpro en ‘A Bigger Circle’, bureau voor de altijd verbonden generatie zijn vaste partners van Helden in de realisatie van dit project.

Onze impact

Project Comeback is een landelijk project dat verbindt naar lokale activiteiten en welzijnsorganisaties die net alswij het welzijn van jongeren willen verbeteren. Deze lokale organisaties of programma’s kunnen hulpvragen van jongeren uit de betreffende gemeente die hebben deelgenomen aan Project Comeback sessies (direct, maar ook langer erna) opvolgen.

Er is altijd ruimte voor nieuwe partners

Onze ambitie is om jongeren langdurig te helpen en te begeleiden. De eerste ronde van Project Comeback is gestart met de support vanuit 10 grote gemeenten Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Leiden, Arnhem, Helmond, Haarlemmermeer en Breda. Maar onze gezamenlijke ambitie is veel groter en om de lange termijn doelstellingen te halen zijn er meer partners voor dit project nodig. Er is altijd ruimte voor het aanhaken van nieuwe partners zoals gemeenten, centrale overheid en bedrijfsleven. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Initiatiefnemers

Project Comeback is een initiatief van Helden en wordt mede ontwikkeld door Streetpro en A Bigger Circle.

Gemeentes

Project Comeback wordt mogelijk gemaakt en ondersteund door