Topsporters bewijzen dat je sterker kunt terugkomen na tegenslag. Ze hebben vaak een lange weg afgelegd om te komen waar ze nu zijn. Zij kennen de hoge pieken en diepe dalen. Zij kunnen jou motiveren en inspireren om weer door te gaan, zodat je weer durft te dromen en deze dromen weer najaagt en gaat leven.
Femke is niet meer weg te denken uit de atletiekwereld. Met haar sterke 400 meter horden heeft de Amersfoortse atlete een Nederlands én Europees record op haar naam staan. Op de Olympische Spelen van Tokio liet ze met haar bronzen medaille aan de wereld zien dat ze van absolute topklasse is en dat we nog veel meer van haar gaan horen.
Virgil is de captain van Oranje. Met zijn club Liverpool won de Bredase voetballer de Champions League (2019) én de landstitel (2020). In 2019 was hij runner-up achter Lionel Messi voor de Ballon d’Or. Maar het hoogste podium bereikte de verdediger niet zonder slag of stoot. Hij vocht zich afgelopen jaar knap terug na een langdurige knieblessure.
Zaid heeft als zaalvoetballer 119 interlands op zijn naam staan en is na zijn 100e interland door de KNVB benoemd tot Bondsridder. Sinds hij in 2018 is gestopt met voetballen heeft de Amsterdammer niet stil gezeten. Hij is werkzaam bij Ajax Challenge en is aangesteld als hoofdtrainer van ASV LEBO, de grootste zaalvoetbalvereniging van Amsterdam.
Met een succesvolle hink-stap-springer als vader, stond Gregory Sedoc als zesjarig jongetje al op de atletiekbaan. Waar het verspringen zijn specialiteit leek te worden, gooide een blessure roet in het eten. Hij wist zich daaruit te werken en het horden lopen bleek een goede overstap wat hem uiteindelijk een Europese titel opleverde.
Als freerunner reist Bart van der Linden de hele wereld over en probeert hij elke dag het uiterste uit zichzelf te halen. Freerunning is meer dan alleen fysiek. Het helpt hem bij het bouwen van zelfvertrouwen en het maken van belangrijke keuzes. Ademloos luisterde de Eindhovense jongeren naar zijn bijzondere verhaal en zijn behaalde resultaten.
Enrico heeft zich als lichtgewicht bokser al twee keer op de Olympische Spelen mogen meten met de wereldtop. In Rio behoorde hij tot de laatste 16, in Tokio strandde hij in de eerste ronde. Op het EK van 2015 en 2019 behaalde hij twee keer het podium. De ambities van Enrico zijn hoog en hij is bereid daar alles voor te geven.
Besloten sessie: Khalid Boulahrouz weet als geen ander hoeveel je moet doen om te kunnen presteren op het allerhoogste niveau. Met clubs als Feyenoord, Chelsea, Sporting en Sevilla achter zijn naam mag de voormalig Oranje-international terugkijken op een prachtige carriere. Één met hoogte- en dieptepunten die de mens en voetballer gevormd hebben.
Shanice schreef in 2017 historie door met de OranjeLeeuwinnen de Europese titel te bemachtigen. Twee jaar later werd de drievoudig Champions League-winnares vice-wereldkampioen. ‘Sjaan’ staat bekend om haar opvallende coups, rode lippen en liefde voor mode. Dat de top bereiken veel doorzettingsvermogen kost, weet de laatbloeier als geen ander.
Stefan veroverde afgelopen seizoen de landstitel met Inter, werd in 2020 uitgeroepen tot de beste verdediger van de Italiaanse competitie én is weer vaste waarde achterin bij Oranje. Om het maximale uit zichzelf te halen heeft de Ouderkerker een team van specialisten om zich heen, mediteert hij dagelijks en leest hij veel spirituele boeken.
Als je vernoemd wordt naar een bekende basketballer, is het niet zo gek dat je een aantal jaar later zelf ook in het veld te vinden bent. Met dunken als handelsmerk en zijn spectaculaire manier van spelen, was zijn rol in het basketballen voorbestemd. Sinds 2012 speelt hij ook voor het Nationale team.
Captain Jesper Jobse zette het 3x3 basketbal op de kaart. Alles wat bij de sport kwam kijken, moest het Nederlands team zelf regelen. Van sponsoring tot coaching en PR. Wat leerde hij daarvan en wat kwam hij onderweg tegen? Jesper deelt zijn ervaring en gaat samen met een professionele coach met jou werken aan je doelen!
Als kind werd Paralympisch kampioene Marlène van Gansewinkel geboren zonder linkeronderarm, linkerenkel en linkervoet. Maar ze liet zich niet uit het veld slaan. Want: Als Marlène oefent, dan kan Marlène het, zo zei ze vroeger. Die mindset bracht zij over op de jongeren in Breda die dan ook vol bewondering luisterde en de waardevolle tips opnamen
Lidewij debuteerde in het Nederlands elftal in 2008. Inmiddels puilt haar prijzenkast uit. Ze is drie keer olympisch-, twee keer wereld- én vier keer Europees kampioen. Vlak voor de Spelen van Tokio raakte ze voor de tweede keer geblesseerd aan haar hamstring en was meespelen onzeker. Toch knokte ze door en heeft ze er weer een gouden plak bij.
Nouchka Fontijn weet als geen ander hoe het is om dag in dag uit te bikkelen om steeds sterker en beter te worden. Dat leverde haar onder andere een Europese titel op. In 2016 was ze de eerste Nederlandse vrouwelijke bokser op de Spelen. Ze stapte de olympische ring uit met zilver (Rio) en brons (Tokio). Durf jij een work-out met Nouchka aan?
Abdi Nageeye is een nomadenkind en Nederlands beste marathonloper. Zijn reis begon op 6-jarige leeftijd toen hij vanuit Somalië naar Nederland vluchtte. Met een medaille en heel veel levenservaring op zak wist Mo diep door te dringen tot de persoon Abdi. Daarmee zorgden zij samen voor een prachtige online sessie met vele waardevolle lessen
Anouk werd in 2016 Europees kampioen op de zevenkamp. Twee jaar geleden staakte de atlete in Doha haar gooi naar de wereldtitel, omdat ze er mentaal helemaal doorheen zat. Op een surfboard in Sri Lanka hervond de Amsterdamse zichzelf. In Tokio straalde ze weer. En dat betaalde zich uit in een zilveren medaille op de olympische zevenkamp.
Judoka Noël van het End kent de klappen van de zweep en weet hoe moeilijk het is om op niveau te komen en daar ook te blijven. Met ervaringen van onder andere het winnen van het WK, deelname aan de Olympische Spelen en trainen en vechten tegen de beste sporters uit zijn categorie heeft Noël flink wat levenservaring en kan hij jongeren inspireren
Samira el Idrisi was vroeger een verlegen meisje. Tot ze op elfjarige leeftijd begon met taekwando. Nu helpt de meervoudig wereldkampioene jongeren bereiken en motiveren om in beweging te komen. Samira wil kinderen discipline aanleren, zelfvertrouwen, enthousiasmeren over sport, en laten nadenken over eigen toekomst.
De bijna perfecte uitvoering op de rekstok tijdens de Olympische Spelen in Londen leverde Epke Zonderland, The Flying Dutchman, een gouden medaille op. Opspelende holtes en langslepende blessures, zijn carrière verliep niet zonder slag of stoot. In Groningen sprak hij met studenten die ook in een moeilijk parket zitten, wat kon hij hen meegeven?